lauantai 18. huhtikuuta 2020

Pikkuperunoista nopeat uunilohkot

Onko jääkaapissasi pussillinen nättejä pienehköjä perunoita, joita et jaksaisi kuoria? Ei hätää, älä kuori! Lohko ne uuniin, ja puolessa tunnissa sinulla on valmista ruokaa!

Ainekset
6 annosta
8(n. 1 kg) pienehköjä perunoita (itsellä sattui olemaan Jazzy -lajiketta)
loraus (2-3 rkl) ruokaöljyä
2tl paprikajauhetta
1tl suolaa
1tl mustapippuria
(1-2 tl chilijauhetta tai pari tippaa tosi tujua chilikastiketta, esim. Ahjo)

Valmistus

  1. Pese perunat huolellisesti - elleivät ole jo siloisen puhtaita, sitten huuhtelu riittää. (Kaupasta saa kyllä niin puhtaita perunoita että kyllon heleppoa). Leikkaa perunat kuorineen kahtia ja puolikkaat vielä neljään lohkoon. 
  2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunalohkojen kanssa. Jos haluat varmistaa että mausteet ovat tasaisesti, sekoita ensin öljy ja mausteet, ja heitä sitten vasta perunalohkot joukkoon. Itse heitin vaan kaikki sekaisin, ja sekoittelin lusikalla. Kyllä ne sinne sekoittuivat. 
  3. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. (Voit toki jättää paperin pois, ja hieman öljytä peltiä. Minä laiskuuksissani laitoin paperin, niin ei tule tiskiä 😊)

  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. (Nooh... nämä ehkä oli hiukan liian kauan, semmoinen 35 minuuttia taisi hujahtaa.) Tai oikeastaan paistoastehan on makuasia. Kypsiä näistä ainakin tuli, ja hyvältä maistuivat!

Tämän kylkeen meillä sattui olemaan kalkkunapaistia, joka oli ensin maustettu, ruskistettu rautapadassa ruskeaksi ja haudutettu kanaliemi-salottisipuliliemessä. Nokare tuorejuustoa kylkeen. Nyt ei ollut mitään tuoretta yrttiä koristeeksi, yritän muistaa seuraavalla kerralla. Tilliä olis ollut, mutta se ei oikein sopinut tähän...

Hyvää ruokahalua!

- Perunamaisteri -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt et tarvitse jauhoja: Silkkinen suklaakakku perunasta

Tämä mehevän suklainen kakku tehdään täysin ilman jauhoja, perunasta. Rakenteesta tulee suklaisen tahmea, kuten mutakakussa. Tein tämän loun...